18 Şubat 2014 Salı

Portakal Sulu Havuç Reçeli

Merhabalar :)
Eveet bu blogta paylaşmadığım bir reçel tarifi kalmıştı :) Çok begendiğim bi tarifti hemen denemek istedim .Normalde şekerli şeylerle hiç aram yoktur.Hele şerbetli tatlılar :S 
Vişnap Blogunda gördüğüm Macide Hanım ın leziz reçeline karşı koyamadım .Evde de malzemeler varken yapmak istedim .Ama tariflere uymadım sanırım:) 
O yüzden tarifini almak isteyenleri buraya alayım :)
En başta havuçlar rendeleniyor seker ve portakal suyu bi gece bekletiliyor karısmıs sekilde.Ama ben bu karısıma limon suyunu da dahil ettim .Sonradan koyulması gerekirken.Bu yüzden bi gece beklemedi :) Ama ikinci yapışımda daha iyi olacak eminim.Yanlış yapmama rağmen tadı harikaydı özellikle kaymakla çok lezzetli oluyor.Bu tarifi sütlü tatlılarla da birleştirebiliriz aslında.
Denemenizi tavsiye ederim .



Pırıl pırıl parlıyor değil mi :)


Bu arada bu güzel blogu takip ettiniz mi ?

Beauty with Lady Lawyer


Esen Kalın :)

8 yorum :

  1. Ayyy tarifi okurken sonunda blogumun ismini beklemiyordum çok çok mutlu oldummm çok teşekkür ederim mervelil :) tarif denenecek paylaşılacak en kısa sürede :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım benim :) Dene tabisi çok cizel :D

      Sil
  2. Benim de şerbetli tatlılarla hiç aram yok. Ama bu reçel harika gözüküyor. Eline sağlık. Blog dediğin her konuya değinmeli bence iyi yapmışsın bu tarifi paylaşarak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay tesekkur ederim yorumun için ben her konuya deginiyorum ya elimde olmadan paylaşmadan duramıyor muyum ne :)

      Sil
  3. nım nım nım tadı nasıl acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadı daha guzel goruntusunden düşün artık kitty :)

      Sil
  4. Canım Merveciğim ellerine sağlık olmuş bak ne güzel parlıyorlar,sanırım sen fotoğrafı gece çektin ondan mı beğenmedin görünümünü tadı nasıl dediğim kadar var değil mi ahh ahh ben yine yeniden yapacağım bitti bitmek üzere benim reçelim ee az yapınca öyle biter işte haa Merveciğim fıstık ezmesi ile de harika oluyor dene derim kaymak zaten ayrı bir olay,canımm afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görünümü çok güzel tadı da harika oldu da ben suyunu az yaptım tarfie uymadım bi daha kine hepsine uyacagım hatta suyunu biraz fazla yapabilirim :) Ay fıstk ezmesini de denemeliyim şeker sevmeyen ben komaya girecem :D Çok tesekkurler tarif için..Yenilerini bekliyorum :p

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli...Sevgiler:)