13 Eylül 2013 Cuma

SAÇ SAĞLIĞI İÇİN İPUÇLARI

Merhaba herkese,
Bu yazımı daha önce Her Şeyden Bir Tutam blogunda konuk yazar olarak yazmıştım.
Blogumda da bulunsun istedim :)
Bu arada çekilişi için tık tık




Saçınızın çabuk uzaması için: Eşit ölçüde badem yağı ve susam yağından hazırladığınız kürü 10 günde bir uygulayın mucizeyi göreceksiniz.

Saç diplerindeki kaşıntı için :Beş adet aspirini dövüp , maden suyu ile karıştırın .Karışımı saç diplerine sürün ve 15 dk. sonra durulayın.

Sarı saçların matlaşmasını önlemek için :Bir bardak biraya bir limon sıkın ve tüm saçınıza dökün beklettikten sonra durulayın.

Saçları güçlendirmek ve kepek oluşumuna engel olmak için :Yarım litre kaynatılmış suyun içine , 5 poşet ısırgan otu çayını ilave edin.Kabın ağzını kapatın ve 5-10 dk demlendirip ,soğutun.Elde ettiğiniz bu infüzyonu saçlarınızı ykayıp duruladıktan sonra durulama suyu olarak kullanın.Ayrıca bu karışımı tonik olarak kullandığınızda cildi sıkılaştırır.Yani vücudunuza da dökebilirsiniz :)

Saçları kepeklerden arındırmak için : Kalendula (2 yemek kaşığı) , papatya (2 yemek kaşığı) ,Lavanta çiçeği(1 yemek kaşığı) ,Kekik(yarım yemek kaşığı) bu bitkilerin üzerine 1.5 lt kaynar suyu ekleyin üzerini kapatın ve 20 dk demlemeye bırakın.Saçlarınızı bu karısımla yıkadıgınızda kepekten arındırır ve saç köklerini güçlendirir.

Kuru saçlar için : Balla sütü karıştırıp saç derisine masaj yapın ,15 dk bırakın ve yumuşak bi şampuanla yıkayın.Saçınızın canlandıgını göreceksiniz.




Yağlı saçlar için : Bir tutam biberiye ve bir tutam kekiği 1 su bardağı kaynar suda demleyin.Sıvıyı saç diplerinize sürün.

Saç dökülmesini önleyen maske

Malzemeler:

-2 ampul e vitamini

-Yarım çay bardağı saf zeytinyağı

-Bir kaç damla limon suyu

Hazırlanışı: Malzemelerin tamamını karıştırdıktan sonra saçlarınıza iyice yedirin. Ardından saçınızı bir bone ile kapatarak üstünü bir havlu ile iyice sarın.1-2 saat bekledikten sonra saçınızı yıkamadan önce saçlarınızı yağdan daha iyi arındırmak için bir yumurtanın sarısını saçlarınıza yedirin. Daha sonra her zamanki gibi saçlarınızı yıkayın...



Saçın incelmesini önlemek ve kalınlaştırmak için:

Erkekler ve kadınların çoğunun büyük problemi olan saç incelmesinin doğal bi çözümü var.


Biberiye yağı ;Saçı besler ve kafa derisinin sağlığını korur.Biberiye yağı saç köklerini uyarır ve anti aging ajan olarak görev yapar .Demir ,kalsiyum ve B vitamini yüksek için renk ,parlaklık, kalınlık gibi özellikleri geliştirir.



2 yorum :

  1. Badem yagı ve susam yagı kesınlıkle etkılı..Bende kullandım canım ne guzel yazmıssınn sevgılerr öpüyorum :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım bende cok faydasını gordum kirpiklerde bile etkili..Tesekkurler guzel yorumun için öpüyorummm

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli...Sevgiler:)