12 Eylül 2013 Perşembe

Saç Bakım Kürleri


Merhaba herkese,

Bu yazımı daha önce Her Şeyden Bir Tutam blogunda konuk yazar olarak yazmıştım.
Blogumda da bulunsun istedim :)
Bu arada çekilişi için tık tık



Kuru saçları iyileştirmek için doğal ev yapımı şampuan

Not: Bu şampuan taze kullanılır, bu yüzden sadece saçınızı yıkamadan önce bunu yapmalısınız!

Malzemeler:

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı bal

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 limon suyu

Yöntem:

Yumurta sarısını iyice çırpın, bal, zeytinyağı ve limon suyu ekleyin. Homojen hale gelinceye kadar karıştırın.

Kafa derisine iyice masaj yaparak ıslak (ama damlayan değil) saça yedirin. Tüm saçı kapsayacak şekilde en az 10 dakika bekletin – daha uzun süre, daha iyi. Genellikle, yaklaşık 30 dakika boyunca kalır.

Ilık su ile durulayın.

İpuçları:

Yumurta kokusu azaltmak için, bir şişe içinde sirke ve biberiye karışımı koyup kullanın. Sadece bir bardak su ile 1 çorba kaşığı sirke ekleyin ve saçınızı durulayın.Sirke + biberiye sadece kokuyu almakla kalmayıp saçı da besler .

Eğer saç bu tedavi sonrası sertleşiyorsa, bal miktarını azaltmak veya bal türünü değiştirmeniz gerekebilir.


Saçları Güzelleştiren 4 İşlem


Yumurta kullanımı

Yumurta sarısı ve yumurta akı saçlar için oldukça faydalıdır.Her türlü saç için uygun bi bakımdır.Saçlarınızı besler ve parlaklık verir. Saçınıza uygulayın ve yaklaşık 30 dakika sonra soğuk su ile yıkayabilirsiniz. Bu işlem saçı çok sağlıklı tutar .2 haftada bir kez kullanabilirsiniz.

Limon kullanımı

Eğer kepek sorununuz varsa, limon bunun için iyi bir ilaçtır. Saç derisi için yarım limonla ovmak yeterli gelecektir. Yaklaşık 20 dakika sonra ılık su ile yıkayın. Çok güvenli olduğu gibi her saç yıkama öncesinde yapabilirsiniz. Bu işlem kısa sürede kepeklerinizden kurtaracaktır.

Süt Ürünleri Kullanımı

Süt ürünleri saç nemlendirici olarak görev yapar. Bunun için, yoğurt iyi bir seçim. Saçınızın derisi için sade yoğurt yeterlidir. Bu mat saçlara sahip insanlar için idealdir.Saç yıkamadan önce haftada bir kez kullanabilirsiniz. 20 ila 30 dakika tutun ve soğuk su ile yıkayın.

Mısır unu kullanımı

Biraz mısır unu alın ve saç yıkamadan önce saçınıza serpin. Bu işlem yağlı saç tedavisinde yardımcı olacak ve saçınızı çok sağlıklı hale getirecektir. Saç için cok faydalı bir işlem olup ,her yıkama öncesi yapılabilir.


2 yorum :

  1. Guzel bir yazi olmus canm :) Suan sacimda sinameki kürü var sanirim kuru saclar icin de cok iyi bir kür olur. Sac uzamasi icin yapiyorum yazisini ve fotograflari uzama hizlaninca atacagim bloga. limon tirnaklar icinde iyi ama saci cok sertlestiriyor ozellikle kalin telli ve kuru saclar varsa :/ süt ürünlerini deneyecegim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooo sinameki kürü bende yapmıştım gerçekten çok uzatıyor ama ben kokusuna dayanamadım malesef:( Ama yaptığım sürede toparlamistı saçlarımı ..
      Artık farklı yağlar ve kürler deniyorum :)

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli...Sevgiler:)