5 Eylül 2013 Perşembe

Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

Merhaba,
Bugün Cosmopoltianda rastladığım bi yazıyı paylaşmak istiyorum sizle.





Birçok insan,bazı kalıplara kayıtsız sartsiz inanıyor.Oysa araştırmalar ; sağlıklı sandığımız pek çok şeyin aslında o kadar da masum olmadığını gösteriyor.




Işte o ezber bilgilerden bazıları :
Zayıflamak sağlıklıdır : Araştırmalar ,kısa sürede fazla kilo veren insanlarda ; kalp ritim bozuklugu ,safra kesesinde taş oluşumu , kemik erimesi ,saç dökülmesi , kas kaybı ve diyabet gibi sorunların olustugunu gösteriyor.
Zayıflar uzun yaşar : İstatistikler ; normal kiloda olanların ,şişmanlardan daha fazla yaşadığını gösteriyor.Ama bu şişman kişilerin zayıflayınca daha uzun yaşayacağı anlamına gelmiyor.





Protein kas yapar :Protein ağırlıklı beslenmek ,insanları depresif hale getirebilir.Fiziksel anlamda ise idrar asidinde yukselme ,gut hastalığı ve böbrek rahatsızlıklarına yol açabilir.

 Spor zayıflatır : Beden,spor yaparak yaktığı yüksek miktardaki enerjiyi , iştahı yükselterek dengeler.Diyet ve sporun birlikte yapılması anoreksiyaya davet çıkarıyor.

Bu durumda biz ne yapalım bilmiyorum valla anlamadim.İyisi mi rahat rahat yiyelim:):)




Kaynak cosmopolitan dergisi.






8 yorum :

  1. Spor zayıflatır : Beden,spor yaparak yaktığı yüksek miktardaki enerjiyi , iştahı yükselterek dengeler.Diyet ve sporun birlikte yapılması anoreksiyaya davet çıkarıyor.

    Bu dogru spor yapıp yediginede dikkat etmek lazım ..Çünkü bir çok arkadaşımda gördügüm kadarıyla sadece spor zayıflatmıyor ..
    Çok guzel paylaşım olmus sevgiler :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir tek sporla olmuyor...Tesekkurler pembe maviii:))))))

      Sil
  2. en iyi zayıflama yöntemi bana göre yürümek Tecrübe edildi :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya düzenli yürümek gerek ah şu tembellik olmasa :)

      Sil
  3. merhaba,ben sahsen artik hic birseye inanmiyorum meyveleri cok tüketirsen sagigina zararli yok sebzeyi fazla tüketirsen kanser yok anam bir de spor yapanlarda sagligina zarar peki ben bunu kendilerine yani cosmopilitancilara sormak istiyorum hayatimizdaki hangisi gercek ki yok zararli yok bu kanserojen peki o zaman nasil yasayacagiz bu yüzden hic birseye kulak asmiyorum istedigim gibi yiyorum sporda yapmiyorum canim paylasim icin tesekkürler bosver herkez birseyler geveliyor iste istegin gibi yasa sporunu yapiyorsan yap gerisi bos sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende katılıyorum sana bi arada doktorlar tereyagı yemeyin diyorlafrdı şimdi de hata etmişiz yiyin diyorlar.Bi çok konuda böyle malesef ..Dogal ürünlerle beslendiği sürece sorun yok bence ..Tesekkurler yorumun için :)

      Sil
  4. evet yaa ne yazık ki sağdan soldan duyduğumuz herşeye inandığımız için doğru bildiğimiz yanlışlar listesi diye bir şey çıkıyor. Ama nacizane şunları söylemek isterim ki evlilikten sonra kilo almış ve onları geri vermiş bir insan olarak ben bol bol spor yaptım ama bunun yanında asla yemeği abartmadım bu birrr. ikincisi iş yerinde devamlı çay içiyordum ve her çaya bir şeker!!! inanabiliyomusun yedi bardak çay içsem yedi şeker. Daha eve gelip evde de içiyorum. O yüzden şekeri bıraktım. Sonraa hoppp gitti kilolar :) Bu arada sporlardan yeni keşfimdir Tae Bo. herkese tavsiyem. çok konuştum mervecim yaa. öpüorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerine saglık ne güzel yazmıssın canım .Aynen oyle iş hayatında sürekli çay kahve derken şekeri abartıyor insanlar .Dogal atıstrmalıklarla biraz kilo yapan seylerden kaçınmayla kilolar veriliyor..Spor saglık için de iyi özellikle yürüyüş...

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli...Sevgiler:)