29 Nisan 2014 Salı

Saç Bakım Rutinim / Melis In Neverland - Uzun ,Gür ,İnce Telli Kıvırcık Saçlar

Melis In Neverland
Merhabalar, sevgili Merve'nin saç bakım rutini serisinin bu kez konuğu benim. Merve'ye beni de bu seriye dahil ettiği için çok çok teşekkür ediyorum :) 
Saç bakım rutinimi anlatmaya geçmeden önce saç tipimden bahsedeyim. Uzun, gür,ince telli, kıvırcığa yakın dalgalı, dipleri yağlı ama uçları kuru karman çorman saçlarım var :) 
Karman çorman derken abartmadım, çok çabuk ve fazla dolaşan, kendimi bildim bileli zaptedemediğim saçlara sahibim. Şimdiye kadar özel günlerde şekillendirme ve kestirme harici kuaföre gitmişliğim, saçıma işlem yaptırmışlığım yoktur. Haliyle saçlarımı sağlıklı tutmak için çok meşakkatli işlere gerek duymuyorum. 27 yaşındayım ve saçlarımda en ufak bir cansızlık ya da tek tel beyazım yok. Bunu saçlarımın doğal halinde olmasına bağlıyorum şahsen. Yalnızca 5-6 ayda bir kırıklarımı temizletiyorum ki bunun da ihmal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hergün yıkadığım saçlarıma son 6-7 aydır birer gün dönüşümlü olarak Elseve dökülme karşıtı şampuanı ve Down Under Natural's Argan Oil şampuanı kullanıyorum ve oldukça memnunum.





Saç uçlarım hergün yıkadığım için epey kuruyor bunun için yaklaşık 4 aydır Elseve Mucizevi Yağ'ı kullanıyorum ve 4 ay önce temizlettiğim kırıklarım halen yerlerine dönmediler :)Saçlarım nemliyken taramadan önce 2 pompa yağı saç diplerime fazla değirmeden tüm saçıma yayıyorum.

Saçlarımı taramak kendimi bildim bileli benim için işkencedir. Çeşit çeşit saç açıcı kullandım ancak benim için şimdiye kadarki en iyi çözüm Elseve yağ ve taraktan fırçaya geçmek oldu. Avonun saç açıcı büyük fırçasını kullanmaya başladığımdan beri çok daha kolay oluyor saçımı taramam. Eğer sizinde çok dolaşan saçlarınız varsa deneyin derim.


Şekillendirmeye gelince, dediğim gibi fön, maşa vs. senede 3-5 kez yaptırırm. Onun dışında şekillendirme için saçlarımı geceden sarıp kıvırcık yapıyorum ya da kendi haline bırakıyorum. Ama tabii öylece bırakınca cadıya döndüğüm için Taft köpük, Tony Guy deniz suyu spreyi ya da Wella sprey kullanıyorum. Bunlardan birini kullanmadan saçımı şekillendirmem imkansız neredeyse :(


Umarım fazla uzun olmamıştır. Benim saç bakımı rutinim böyle. Size de naçizane tavsiyem fazla işlemden kaçınmanız yönünde. O kadar anlattık yazımı saçlarımla noktalıyım bari :)


Merve'ye bana da bu seride yer verdiği için tekrar teşekkür ediyorum.. Sewgiler..

Melis e bu güzel yazıyı emek emek hazırladıgı için ve konugum oldugu için çook teşekkür ediyorum.
Umarım benzer özellikteki saçlara faydalı olmuştur.
Melis in cici bloguna kesinlikle göz atmalısınız .Ben bu Essence pigmentin rengini çok sevdim adi gibi tıpkı
Cotton Candy

Çekilişime katılmak için tıklayın..

2 yorum :

  1. ne güzel misafir yazarları pek severim :) bende argan serisini kullandım gerçekten çok başarılı bir ürün hatta bugün blogda urban care serisi yazım vardı tam denk gelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende argan yagı olan ürünleri seviyorum canım bakıyorum hemen :)

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli...Sevgiler:)