7 Mayıs 2014 Çarşamba

Saç Bakım Rutinim/ Bir Dilim Limon- İnce Telli ,Yıpranmış ve Kuru Uçlar

Merhabalar,
Blogumda başlatmış olduğum Saç Bakım Rutinim serisinde hemen hemen her saç yapısından bi örnek bulabilirsiniz.
Bu seriye ev sahibi olup benim rutinimi yazmamam olmazdı sanırım.Öncelikle saç yapım ince telli ve kuru.Kendimi bildim bileli de çok zor uzar.Yaklaşık bir iki sene önce koyu kestane saçlarımı açtırıp karamele boyatmıştım.Hala o hatamın sonuçlarını düzeltmeye çalışıyorum.Sonunda kurtuldum o açtırdığım kısımlardan.
İlk etapta saçlarımı toparlayan en önemli kür Sinameki - Bemiks kürüydü.İyiki de yapmışım şuan diplerde kısa kısa saçlarım var yeni uzayan.Herkese tavsiye ediyorum bu kürü.Ben bıraktım çünkü kokusuna dayanamıyorum :/Bu arada denemediğim kür kalmadı sanırım.Ceviz yapraklarını demleyip banyo sonrasında saçlarıma döktüğüm bile oldu.Günlük düzenli olarak badem yedim vs :)

Onun dısında iki yıldır düzenli olarak saç bakım yağı kullanıyorum.Badem yagı ,hint yağı ve çam terebentini karıstırıp uyguladım bi süre.Onlar bitince Mecit efendi saç bakım yağına başladım.Mecitefendi saç bakım yagının içerisinde yok yok.Saç için faydalı tüm yağları bulunduruyor içinde.Yaptıgım bu iki uygulamada saçlarımı besledi ve uzamasını hızlandırdı.Zaten yıpranmış saçtan kurtulmanın tek çözümü yerine yenisini getirmek.Bu süreçte de saçımı boyamamaya çalıştım .En son 5 ay önce kendi rengine boyadım .Şuan boyasız saçlarımın tadını çıkarıyorum :) Bakım yapmaktan o kadar sıkıldım ki artık şampuan ve saç kremi bile kullanmayıp sabunla yıkamayı düşünüyorum:) Çünkü saç diplerim hassaslaştı artık maskelerden ,yağlardan vs.
Saç Uzatma  sürecinde uzatmaya yardımcı bitkisel şampuanlar kullandım.Kimyasal içerikli şampuanlar saçı daha da kuruttuğu için.Fiyto sarmaşık ve sarımsaklı şampuan ve serumu saçlarımın uzamasını hızlandıranlardan.Ve sarımsaklı şampuanların saç çıkarıcı etkisi oldugunu da düşünüyorum.
En son olarak (4)nolu Mecit efendi Sarımsaklı Şampuanı kullanıyordum.Çokta memnundum hacim vermesi ve beslemesi açısından.Ama kepek oluşumu başladı ve ara verdim o şampuana.
Şuan John Frieda Full Repair(2) serisinn şampuanını ve bakım maskesini(3) kullanıyorum.Bu şampuandan çok memnunum saçlarımı kurutmuyor , canlandırıyor ve kokusu harika :)
Saç bakım maskesi şampuandan çok çok çok daha iyi tabiki.Kullanırken bayıldığım iki maske var .Birisi Framesi Rigenol Saç Bakım Maskesi.Diğeri de bu harika kokulu John Frieda maske.
Öyleki saçlarınız günlerce ilk yıkandığı gibi yumuşacık kalıyor.Diğer maske ve kremleri kullandıgımda ikinci günde saçlarım dolaşmaya başlıyorken bu maskeyi kullandıgımda saçlarım daha parlak daha yumusak ve hacimli.Kesinlikle denemelisiniz.
Son olarak sevdiğim bi ürün de Down Unders Argan Yağlı Saç Serumu .Saçlarım nemliyken bir ya da iki pompa  sıkıyorum banyoda saç kremi kullanmadıgım zamanlarda.O kadarı saçlarımın taranmasına yardımcı oluyor ve yumusatıyor.
Saçlarımdaki yıpranmış yerlerden kurtuldum ve artık kendi saçlarıma iyi bakmak kaldı.Diğer sorunum saçlarımın çabuk kırılması ve çatallanması.Bunun için öneriler ısı kaynagı kullanmamak ve nemlendirmek ama ben saçlarımı fön ile kurutmazsam hemen hasta olurum.Bunun dısında neler yapabilirim engellemek için arastırıyorum bir kaç öneri buldum .Yakında sizinle de paylaşacağım inşallah size de faydası olur :)

Yazımı okudugunuz için teşekkür ederim :)
Sizinde saç yapıma uygun önerileriniz bakım sırlarınız varsa lütfen yazın ihtiyacım olacak çünkü hepsine :)

10 yorum :

  1. dün akşam bildiğimiz mayonezi saçıma boca ettim en güzeli ve en ucuzu sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya mayonez çok iyi geliyormuş yumurta ve yağ :) Ben cesaret edemedim ona ya :)

      Sil
  2. canım yazılarına bayılıyorum verdiğin emeğe ufakta olsa bir teşekkür için her yazını okuduğumda reklamlarına tıklıyacağım öptüm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar mutlu ettin ki beni çok teşekkür ederim:) Verdiğim emeği görüp okumanız bile yeter benim için :) Reklam mühim değil.Ama çok incesin tesekkur ederim :)

      Sil
  3. Benim saclarim da ayni seninki gibi ince telli, yipranmis ve kuru tavsiyelerini deneyecegim ozellikle sinameki-bemiks kurunu:) ben de yilan yagini tavsiye ederim o da aynen diplerden kucuk kucuk saclar cikariyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kür nasıl bir şey tarifini yazarmısınız rica etsem ? Kullanımı nasıl ?

      Sil
  4. Merhaba,
    blogunu ancak bu akşam gezebildim, faydalı bilgiler vermişsin teşekkür ederiz. Bu arada izlemeye alamadım sanırım sorun var ama Google+ dan takipteyim artık ;)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Sinameki kürünü paylaşmanı rica ediyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Arkadaşlar,
    Ben sayfanıza yeni geldim, yeni de sayılırım bu camiada:))
    Ben de sayfama ziyarete ve takibe beklerim hepinizi ve çok da sevinirim gelirseniz.
    Bu arada, ben saçıma uzun zamandır, annem sağolsun öyle bir karışım hazırlıyor ki mutfakta, tamamen doğal bir mucize karışım bu:)) KINALI BİR KARIŞIM uyguluyorum ve herkes boya sanıyor, çok parlak duruyor, kızıl kızıl...
    Alanlarımız ayrı olabilir ama bence önemli olan fgüzel şeyler paylaşmak ve bunlarla keyifli anlar yaşamak ve yaşatmak...
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. bende argan saç serumu arıyordum,teşekkürler :-)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli...Sevgiler:)