14 Şubat 2014 Cuma

Saç Bakım Rutinim / Neşeli Zebra - Kalın Telli ,Gür ve Dalgalı /Kabaran Saçlar


Merhabalar,
Tanımayanlar için ilk önce kendimi tanıtayım; ben Neşeli Zebra. Tez yazmam gerekirken blog yazmaya başlayan ve bundan da inanılmaz keyif aldığını görünce devam eden bir mimarım. Buraya tıklayarak diğer yazılarıma ulaşabilirsiniz =)

Şimdi gelelim bugün neden burada bulunduğuma. Bir Dilim Limon'da saç bakım rutini hakkında misafir blogger etkinliği varmış, hatta yazılar yazılmış bile, benim biraz geç haberim oldu. Ama Merve sağolsun hemen beni de dahil etti, kırmadı. Buyurun benim saç bakım rutinim nasılmış görelim =)

Öncelikle saç tipimden bahsedeyim, referans almak isteyen arkadaşlar ona göre alsın =) Saçlarım kalın telli, gür ve dalgalı. Uzunluğu şu an tam olarak belime geliyor (Maşallah diyorsunuz değil mi bunu okurken? ) ama yakınlarda (yani benim üşenmediğim bir gün oluyor bunun sözlük anlamı) uçlarından bir 10 cm kadar gidecek.(Aranızda hala maşallah demeyenler var, görüyorum bak ben burdan demeyenleri =) )

Şimdi uzun saç ne ister, bakım ister. Peki hem uzun hem dalgalı saç ne ister? Hem bakım ister hem özen ister hem vakit ister. Sürekli ilgi bekleyen şımarık çocuk gibidir. Ama gel gör ki evlat işte, atsan atılmaz satsan satılmaz =) Ama şöyle de bir durum var her şımarık çocuk eğitilebilinir. Nasıl mı? Onlar da yazının devamında buyurunuz;

Aslında işin matematiği çok basit. Ortada bir problem var ve bu problemi biliyorsanız başa çıkmak da o derece kolay oluyor. Şimdi efendim, bu uzun, gür, kalın telli, dalgalı saçların en büyük problemi kabarmasıdır. Kabarma olayının önüne geçmek için de en büyük silah nemdir. Neme doymuş saç havadaki nemi yakalamak için sağa sola kaçışmayacağından dolayısıyla kabarma da olmayacaktır. Bunu kavradıysak artık işimiz çok kolay. Ürün alırken saçları nemlendirme vaadi olan ürünlere yöneleceğiz. Saç uçları içinse besleyici bakım yağlarından destek alacağız. Mesela benim saç bakım ürünlerime şöyle bir göz atabiliriz fikir edinmek adına; 


  1. Down Under Fruit Kicks Şampuan (Kuru ve boyalı saçlar için): Ben bu şampuanları biraz geç farkettim. Şampuan konusunda çok takıntım yok ama bu serinin başarılı olduğunu düşünüyorum. Fiyatı ilk başta Pantene, Dove gibi markalarla kıyaslayınca pahalı gelebilir, tavsiyem Rossmann ve Gratis, Watsons indirimlerini takip edip stok yapmanız. Bu ürünlerde %50 indirimler oluyor ara ara.
  2. Down Under Fruit Kicks  Saç kremi (Kuru ve boyalı saçlar için): Şampuanı gibi saç kremi de başarılı, ama her yıkamada kullanmıyorum sebebi de aşağıda.
  3. L'Oreal Elseve Yıpranma Karşıtı Maske: Ah işte. Çok seviyorum bu iki dakikalık durulanan maskeleri, saçı nasıl yumuşacık yapıyorlar anlatamam. Bu maskenin her çeşidini denedim neredeyse hepsi başarılı. Şampuandan sonra saç kremi niyetine bunu kullanıyorum. Yani bir yıkamada saç kremi kullandıysam, diğer yıkamada bunu kullanıyorum. Bunlar da sık sık Rossmann'da indirime giriyor, takip ediniz. İndirimsiz fiyatı 15 TL civarında.
  4. Schwarzkopf Gliss Sıvı Saç Kremi (Çok yıpranmış ve Kuru Saçlar için): Bu spreyler de çok başarılı. Benim elimde hem Down Under hem de bu var. İkisi de aynı sayılır. Sadece kokuları farklı onu da siz kendi zevkinize göre seçeceksiniz artık =) Nemli saça uyguluyorsunuz ve durulamıyorsunuz, bu kadar da pratik =) Ben bu aralar bunu bitirmeye odaklandğım için sürekli elim buna gidiyor.
  5. Dermoday Kuru Yağ: Kuru yağlar çok revaçta malum. Bunu da durulamıyorsunuz. Ben bunu tüm saça uygulamaya cesaret edemedim. Tamam kuru filan ama saç diplerine yaklaştıkça saçı ağırlaştırabilir. O nedenle saçlarım nemliyken saç uçlarına birkaç fıs yapıyorum =) Vücut için de kullanılıyor, elimde kalanı da vücuduma yediriyorum.
Bunların dışında öyle haftalık, aylık maskelerim yok. Çünkü banyo öncesi çoğu zaman 1 saat saç maskesine ayıracak vaktim olmuyor. Zaten duşların bir kısmını spor salonunda hallettiğim için öyle bir maske olayına girişme şansı da ortadan kalkıyor. Bu nedenlerle gördüğünüz üzere pratik ürünler kullanarak saçlarımla başa çıkmaya çalışıyorum. Daha doğrusu saç, vücut, cilt, makyaj, hepsinin pratik olanının peşindeyim =) 

Ek olarak tarak filan da yok. Çünkü dalgalı saçlarımı banyodan çıktıktan sonra tararsam kabarıyor ve doğal dalgası bozuluyor. Onun için banyoda kremleme aşamasında elimi tarak gibi yapıp bir güzel tarıyorum. (Neden elimle tarıyorum, çünkü diğer taraklar ıslak saçı kırar da ondan, aklınızda bulunsun) Mümkün olduğunca az saç kurutma makinesi kullanıyorum ki saça hapsettiğim nem uçup gitmesin.

Bu ürünler dışında içten gelen güzelliğe de inanıyorum. Bol su tüketmezseniz, sağlıklı beslenmezseniz, hayata pozitif bakmayı öğrenmezseniz saçlarınızdan da Blendax kızı performansı beklemeyin. Haksızlık olur zira. 
Benim saçlarım için sırlarım bunlardır yani =) Valla ne eksik ne fazla, hiçbir şey saklamadım. 

Son satırları yazarken Merve'ye misafirperverliği için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bu yazı sayesinde tanışmış olduk, çok da iyi oldu =) Sizlerin de yorumlarınız benim için çok değerli =)
Herkesi Öpüyorum. 
Sevgiler,

**************
Neşeli Zebra ya çok teşekkür ediyorum öğretirken eğlendiren ,eğlendirirken güldüren bu yazı için.Cidden çok güzel bi yazı olmuş görselleriyle birlikte :)
Diğer yazılarını ve blogunu şiddetle tavsiye ediyorum..

17 yorum :

  1. Ben teşekkür ederim güzel yorumların için =) Çok öpüyorum =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok eğlenceli çok tatlı bi yazı olmuş ellerine emeğine sağlık canım benim :)

      Sil
  2. Öncelikle yazıyı başıdan sonuna kadar sıkılmadan okudum ve aynı saç yapısına sahip olduğumuz için de yazdıklarını kesinlikle destekliyorum :) Ayrıcaa Nemli/Nemsiz saçlı Neşeli Zebra'da çok esprili olmuş çok hoşuma gitti :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy ne güzel yorumlar =) Çok teşekkür ettim =)

      Sil
  3. Neşeli Zebracığım bir an dedim ki yok mimar filan değil bildiğin mühendis bu kız :) Olaya çok analitik yaklaşmışsın :D Çok bi hoşuma gitti, mühendis olarak pek beğendim. Kuru yağlar her zaman ilgi alanıma girdiği için seninkini de ayrıca beğendim. Blogunda detaylarını beklyorum
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha katılıyorum nisacım :) Çok güzel anlatmıs..

      Sil
    2. Ayyy simarayim bari ben biraz :)) nisacim mervecim çok cok tesekkürler, çok tatlisiniz, öylesine başladığım blog maceramin bana kattığı güzel insanlardansiniz :) Bu arada anne baba mühendis, sevgili mühendis olunca derdimi anlatmak icin mecbur analitik oluyorum :))

      Sil
  4. Blog adını çok sevdim neşeli zebra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de boyle yorum yapanları çok seviyorum :p Şaka bir yana, çok teşekkürler :)

      Sil
  5. Hikaye gibi yaziydi valla ozellikle zebrs resimleri guldurdu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok tesekkur ederim, insanları gulumsetebiliyorum ne mutlu :)

      Sil
  6. Zebra resmine çok güldüm:)) Yazı da çok eğlenceliydi cidden=) Şu Gliss'in Sıvı Saç Kremini de hepimiz kulanıyoruz sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim =) Benim ki bu haftasonu bitti hatta, ama durulanmayan bakımlarda bir yenilik arayışındayım, bulamazsam tekrar Gliss sıvı saç kremi beni bekler =)

      Sil
  7. çok güzel bir yazı olmuş çok faydalı..

    YanıtlaSil
  8. Aynı benim saçlar. Benimkilerden çok gur kalın telli ve belime kadar uzun.ayni ürünleri alican umarım işe yarar

    YanıtlaSil
  9. Aynı benim saçlar. Benimkilerden çok gur kalın telli ve belime kadar uzun.ayni ürünleri alican umarım işe yarar

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar,

    Kabaran ve elektriklenen saçlar için paylaştığınız çözüm önerilerinden dolayı teşekkürler. Bir dönem ben de bu sorunla uğraşıyordum fakat saçım için bazı ürünler kullandıktan sonra bunların gerçekten faydasını gördüm ve bu sorunu giderdim. Özellikle duştan sonra ıslak saçıma kullandığım ürünler benim saçıma çok iyi geldi. Durulanmayan saç bakım ürünleri, duştan sonra kabaran saçlarımı yumuşatıyor, kolay taranmasını sağlıyor ve daha düz yapıyor. Bu konu üzerine önerilerimi paylaştığım yazımı faydalı olması adına ben de sizinle paylaşmayı isterim: https://www.ebrubektasoglu.com/yazi/sac-kabarmasini-onleyen-urunler/

    Keyifli okumalar dilerim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli...Sevgiler:)