5 Şubat 2014 Çarşamba

Saç Bakım Rutinim / Heryerden Her Şeyden - Yağlı Saçlar


Herkese merhaba:)
Sevgili Merve'nin blogunda yazmak çok heyecan verici:)
Bugün sizlere saç bakım rutinimi anlatacağım fakat başlamadan saç yapımı belirteyim ki önerilerim sizler için daha yararlı olsun. Çabuk yağlanan uzun saçlarım var. Geçen sene boyamaya özendim sonra anladım ki hata yapmışım kendi rengine yakın bir renge boyayıp kendi haline bıraktım. Şimdi uç kısımlarda boyalar kaldı.
  • İlk olarak şampuanlardan başlayım:) Ben tek bir şampuanla idare edemiyorum sıkılıyorum:) Bu yüzden genelde banyomda hep 2 şampuan vardır. Bir duşta birini kullandıysam diğer duşta ötekisini kullanırım.Bu aralar elimde Gratislerde bulabileceğiniz Finesse Volumizing şampuan ve Organicum yağlı saçlar için şampuan var. Finesse'yle bir indirim zamanı tanışmıştım. İndirimde 3.5 Tl'ye almıştım ama gerçekten harika bir şampuan, Yumuşacık yaparken hacim sağlıyor. Çok ama çok sevdim. Ne yalan söyleyeyim alırken bu kadarını beklemiyordum:) Organicum şampuan zaten benim için demirbaş şampuan :) Yazısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz:)

  • Saç kremi tercihimi genelde panteneden yana kullanıyorum uzun zamandır. Çünkü gerçekten benim saçlarıma çok iyi geliyor ve çok güzel yumuşatıyor. Ayrıca kokusu muhteşem.
  • Şu an elimde Gliss'in sıvı saç kremi var ama herhangi bir sıvı saç kremi olabilir. Çünkü açıkçası aralarında çok fark olduğunu düşünmüyorum. Kokularını ve ilk anda verdikleri yumuşaklıkları seviyorum:)
  • Bunların dışında haftada 1 kez yağ bakımı yapıyorum. Biokür yazılı şişenin içinde zeytinyağı ve badem yağı var:) Emin olun parlaklık ve yumuşaklık için harika yağlar:) Haftada bir kez saçıma uygulayıp 2-3 saat bekliyorum. Yıkama aşamasında ise şampuana geçmeden önce 5 dakika ılık suyla duruluyorum. Sonrasındaki parlaklığa bayılıyorum:)
Ayrıca maşa, düzleştirici gibi aşırı ısı veren şeyleri az kullanmaya çalışıyorum. Bu şekilde oluşturduğum rutinimden menmunum:)
Umarım sizlerde beğenmişsinizdir. 
Önerilerinizi bekliyorum
Sevgiler:)

Aylin ' e çok teşekkür ediyorum canım arkadasım benim :) Ellerine sağlık...
Diğer yazılarını okumanızı tavsiye ederim...

11 yorum :

  1. Saç deyince iki kere düşünüyorum. Özellikle şampuanlar herkeste farklı etki gösteriyor. Ama sizin tavsiye ettiklerinizden sadece biokur u bilmiyorum. Diğerleri bende kullandım memnun kaldım. Şimdi ki sorunum da elektriklenme bir ona çare bulamadım. Saçlarımın elektriklenmesi çok canımı sıkıyor. Bunun için öneriniz var mıdır?
    Bu arada bloğunuzu çok beğendim takibe aldım bende beklerim.
    Sevgiler..
    mutluluktanelerim.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saçların elektriklenmemesi için genelde saçlarım kuruyken taramamaya özen gösteriyorum. Gerçi ıslakken taramak çok yararlı değilmiş ama sonrası kötü oluyor çünkü:/ Yağ bakımlarının da etkili olduğunu düşünüyorum haftada bir yapıldığı zaman etkisi gerçekten belli oluyor. Hiç birşey yapamazsam zeytinyağı uyguluyorum ben:) Hem parlak hem de yumuşak saçlarım oluyor ve çok elektriklenmiyor. Ben de bloguna bakıyorum şimdi:)

      Sil
  2. Zeytinyağını da söylemişlerdi bana bir iki kere yaptım ama sanırım daha düzenli yapmalıyım.Eğer elektriklenmeyle ilgili bir ürün görürsen paylaş lütfen ben bekliyor olacağım :))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keratinology nin Gelişmiş Düzleştirici bir maskesi var o elektriği önlüyor ve saçları düzleştirp yumusatıyor..

      Sil
  3. Güzel bir yayın olmuş;) ben de tek şampuanla idare edemiyorum, deneme amaçlı da olsa illaki her zaman kullandığımın yanına bir yenisini ekleniyor;)) Biokur'u deneyeyim ben de;) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. glis in sıvı saç kremini bende kullanıyorum saç yağlarınıda aynı şekilde. Çok kullanmamak şartıyla tabi .Agırlaştırıyor saçı çünkü haftada bir kuru saçlar için yağlı saçlar içinde 2 haftada bir ideal bence.Biokur u bilmiyorum.Ama deniycem

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler mervelil haftasonu alıp denemek istiyorum. Seninde bloğunu takipteyim :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. İlk fırsatta organicum denenecek :)))

    YanıtlaSil
  7. Biokur sac uçlarına mı saç diplerine mi uygulanır

    YanıtlaSil
  8. Hâlâ aynı şampuanı mı kullanıyorsun admin

    YanıtlaSil
  9. Hâlâ aynı şampuanı mı kullanıyorsun admin

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli...Sevgiler:)