3 Şubat 2014 Pazartesi

Saç Bakım Rutinim / Beauty Boop- Kuru , Yıpranmış ,İşlem Görmüş Saçlar

Beautyboop un katkılarıyla yayınladıgım bu yazıyı begenmeniz dileğiyle :)

Merhabalar Bir Dilim Limon'un sevgili takipçileri ;) Bugün Saç Bakım Rutini Konuk Yazarı olarak karşınızdayım ;) Hem ilk konuk yazarlığım hemde arkadaşımın ilk konuk yazarıyım. Öncelikle bu güzel blogun sahibesi Merve'ye beni konuk yazar olarak kabul ettiği için teşekkür ederim ;) 


Blogumu takip edenler Saç Bakımı konusunda ne kadar ilgili olduğumu bilirler çünkü daha öncesinde çok ciddi sorunlar yaşadım. Bugün ki yazım kuru, yanmış, yıpranmış, boyalı, röfleli veya işlem görmüş tüm saçlar için şiddetle önereceğim türden ;) Dikkatle okumanızı tavsiye ederim.



İlk olarak anlata anlata bitiremediğim BC Acil Kurtarma serisinden başlayalım. Yanmış, yıpranmış, kuru, boyalı, röfleli tüm saçlara şiddetle bu serinin ürünleri tavsiye ederim yazdan beri bayılarak kullanıyorum. Tek şampuanla ipek gibi oluyor plastiğe dönmüş saçlarım! Ayrıca maskesi ve sıvı saç spreyini de severek kullandım. 

Banyo öncesinde Natura Therapy Saç Bakım Yağını ve Down Under Natural's Argan Yağını nemli saçlarıma sürüp yarım saat bekletiyorum. Saçlarımın yumuşacık, parlak ve nemli olmasını sağlıyor. Bunu mümkün olduğunca haftada 1-2 defa uyguluyorum.


Dax Supergro Saç Bakım Yağı, mucizevi bir şekilde hızla saç uzamasını sağlıyor. Saçlarımın uçları yanık olduğu için bu maskeyle uzatıp sık sık kestiriyorum ;) Dax Supergro'yu Bal Böceği Kozmetik blogunun yazarı canım arkadaşım ısıtıp kullanmamı tavsiye etmişti artık benmari usulü ısıtıp kullanıyorum daha kolay emiliyor. Bazen geceden sürüp saçlarımı sarıp sabaha kadar beklettiğimde oluyor. Haftada bir uyguluyorum.



Banyo sonrasında Bc sıvı saç kremim bittiği için Down Under sıvı saç kremi ve Morfose Keratin Serumu nemli saçlarıma sürüp tarıyorum. Özellikle Morfose Keratin serumu şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka ama mutlaka deneyin ;) Büyük kozmetiklerde 11-12 tl ye bulabilirsiniz ;) 

Yine
, saçlarım nemi hafifledikten sonra şekillendirmeden önce 3-5 fıs sıkıp tarıyorum ve istediğim şekli veriyorum, fön veya maşa. Daha kolay şekil almasını ve aldığı şekli uzun süre korumasını sağlıyor, kokusu da bir harika!


Vee durulanan saç bakım maskelerim. Bc Acil Kurtarma maskemden aşırı memnunum ufacık parçacı tüm saçımı ipek gibi yapıyor. Matrix Biolage nem maskesi, sadece bitsin diye kullanıyorum. Benim saçlarım için yetersiz kaldı, saç kremi niyetine kullanıyorum açıkçası. Maskelerimi her banyoda mutlaka dönüşümlü olarak kullanıyorum. 


Eveeett benim bu aralar Saç Bakım Rutinim bu şekilde ;) Kullandığım ürünlerin birçoğunu uzun süre kullandıktan sonra yorumladığım için gönül rahatlığıyla tavsiyelerde bulunabilirim. BC Acil Kurtarma Serisini röfleli, boyalı, yıpranmış, yanmış saçlara son kez yine tavsiye ederim :) 


Saçlarının hızla uzamasını isteyenlere Dax SuperGro Saç bakım yağını haftada en az 1 defa tavsiye ederim. Eğer saçlarınıza güzel bakım yapacak bir yağ arıyorsanız Natura Therapy'e bir göz atın derim, internet üzerinde 8-10 liraya satın alabilirsiniz ;)



Hepinize ışıl ışıl parlayan, sağlıklı saçlar diliyorum ;) 


Beauty Boop a bu güzel detaylı ve yıpranmış saçlar için altın tavsiyeler niteliğindeki yazısı için teşekkür ediyorum..
Diğer yazılarına göz atmanızı tavsiye ederim..

20 yorum :

  1. Merhaba :)
    Benim saçımda işlem görmüş, boyanmış, yıpranmış, taranmayacak seviyeye gelmiş oldugu için dikkatle okudum her satırı :)
    Çok güzel, ayrıntılı ve bilgilendirici bi yazı olmuş, teşekkürler beauty boop :*
    ve teşekkürler Mervecim beni bu yazıyla buluşturdugun için <3
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım :* Umarım ipek gibi ışıl ışıl olur saçların ;)

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim Gizem im :)

      Sil
  2. Rica ederim canım, asıl ben teşekkür ederim blogunda yer verdiğin için ;) Umarım benim gibi sorun yaşayanlara az da olsa yardımcı olabilirim. Sevgilerrrr, öpücüklerrrr ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel yazmıssın canım hgercekten ben de senin gibi çok ürün kulandım toparladım biraz son bi kestirmem kaldı cesaret edebilirsem uçlar gidecek :)Bu arada HC yi çok merak ediyorum deneyecegim...

      Sil
    2. :)))) İndirimde yakalarsan kaçırma tatlım benim saçların toparlanmasında çok faydasını gördüm. Yalnız çoooook düzenli kullandım hergün hergün maske yani :)

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Dax super Gro saç mı uzatıyor? Hem de sağlıklı şekilde o zaman benim de almam lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen tatlım hemde neredeyse iki katı hızla ;)

      Sil
  5. BC BONACRE 'a yıllardır bayılırım.hatta değiştirdim şapuanımı o gunden berı saclarım kendıne gelemedı.ben mavı olan nem yuklemesını kullanıyorum.
    down underın bu nemlendırıcı spreyınden kullanıyorum ,çok sıkınca durum fecı oluyor.ayarı ıyı bılmek gerekıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bir sonraki alışverişimde nem yüklemesini deneyeceğim, kırmızı olan acil kurtarma serisi gerçekten acil durumdaki saçlar için şart :)

      Sil
  6. Şaçları konusunda takıntılı bir insan olarak keyifle okudum=)
    Bu arada mimlendiniz, unutmadan haber vereyim =)
    http://neselizebra.blogspot.com.tr/2014/02/mim-kisa-dair-her-sey.html

    YanıtlaSil
  7. Merhaba benim saçım boyalı ve birçok üründen hep olumsuz sonuç aldım. arkadaşımın tavsiyesi üzerine şuan Bioblas color&intense kulllanıyorum ve süper şampuan

    YanıtlaSil
  8. Yalnız birde Bioblas ın maskesi varmış kullanan varmı? sıvı saç kremi ile birlikte kullanılabilir mi???

    YanıtlaSil
  9. Bnde sddetle tavsiye ediorm bc acil bakm.kurunu cok memmnunm bnde...

    YanıtlaSil
  10. Bnde sddetle tavsiye ediorm bc acil bakm.kurunu cok memmnunm bnde...

    YanıtlaSil
  11. Supergro cikmiyo kafamdan 2 gün oldu hala durum vahim sen nasıl cikartiyosun ne şampuan kullanıyorsun ?

    YanıtlaSil
  12. Supergro cikmiyo kafamdan 2 gün oldu hala durum vahim sen nasıl cikartiyosun ne şampuan kullanıyorsun ?

    YanıtlaSil
  13. Bc ürünlerini nerden alacağim birde ücret ne kadar o saç bakım ürünlerinin

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli...Sevgiler:)