7 Şubat 2014 Cuma

Saç Bakım Rutinim / Bayan Bakımlı - Düz , Kalın Telli , Orta Yağlı



Merhaba!

Severek takip ettiğim bu blogda, Merve'nin, 'saç bakım rutinim' serisi için konuk yazarlar aradığını okuduğumda hemen ona mail attim ve ben de katılmak istedim. Ona çok teşekkür ediyorum böyle faydalı bir seri başlattığı için :) Öncelikle saçlarımın düz,kalın telli ve orta-yağlı tipte olduğunu söyleyip rutinimi anlatmaya başlıyorum; 

Şampuanlama;



Şampuan olarak kullandığım iki ürün var: Elidor'un Uzman Düzleştirici Serisi (mor kap) ve Gösterişli Hacim Serisi (gri kap).


1) Elidor - Uzman Düzleştirici Seri: Dediğim gibi saçlarım düz, fakat uçlarında düzlüğünü bozan hafif dalgalar oluyor. Bu görüntüyü engelleyip, tamamen düz olmasını bu şampuan sağlıyor. Ve bunu yaparken de saçlarımı sönükleştirip yapıştırmıyor (ki en sevdiğim özelliği bu). Fakat belirtmeliyim ki, kıvırcık veya dalgalı saçlı olup bu şampuanlı saçlarınızı düzleştirmeyi beklemek hayal olur, sadece düz saçlar için uygun.


2) Elidor - Gösterişli Hacim: Saçımı düz kullanmak istemediğim günlerde bu şampuana elim gidiyor. Cidden ekstra bi hareket ve hacim kazandırıyor. Saçının sönük olmasından yakınanlara öneririm :)

Bakım-Kremleme-Yağlama;



#Schwarzkopf Gliss Saç Bakım Spreyi: Ürünün içeriğinde sıvı keratin var bu yüzden saçı güçlendiriyor. Saç temiz ve kuruyken sıkılıyor, durlanmıyor. Ben saç uçlarımda kullanıyorum (kulak hizasından başlayarak), maşanın ve fönün saç uçlarında bıraktığı o tel tel sağlıksız görüntüyü engelliyor. Çok güzel yumuşatıyor ve inanılmaz güzel kokuyor! Ben her gün kullanıyorum, 1-1,5 aydır bende, kutunun gördüğünüz kadarı bitmiş. Herhalde totalde 3-4 ay yeter.


# Schwarzkopf Gliss Onarıcı Saç Köpüğü: Bu ürünü saçıma fön veya maşa uygulicağım günlerde, saçlarım ıslakken uygulayıp öyle kurutuyorum. 3 pompa tüm saçıma yetiyor. Eskiye göre daha az kırık gözlemliyorum saçımda bu köpük sayesinde.



Kimyasal ürünlerden doğal ürünlere geçelim şimdi de:)

Ne kadar saç bakım kremi denesem de bu yağların verdiği yumuşaklığı hiç biri veremedi.. Biiir sürü çeşit yağ var, peki hangisini ne için kullanıcaz? Kısaca ondan bahsediyim.

Argan Yağı: Saç dökülmesini azaltır, saça canlılık ve parlaklık kazandırır.

Biberiye Yağı: Kepeklenmeyi önler.

Ceviz Yağı: Saç diplerini besler, saçı güçlendirir.

Defne Yağı: Saçın daha hızlı uzamasını sağlar.

Hint Yağı: Saç ve kirpikleri güçlendirir.

Jojoba Yağı: Kuru saçların nem kazanmasını sağlar.

Sarımsak Yağı: Saçın daha hızlı uzamasını sağlar.

Susam Yağı: Saç kırılmalarını engeller.

Tatlı Badem Yağı: Saçı besler ve dökülmesini engeller.

Yılan Yağı: Saçı uzatır ve gürleştirir.

Ben, Argan yağı ve Badem yağını karıştırıp uyguluyorum. Gratis ve Watsonslarda bulunan spreyli boş tüplerin içine iki yağı koyuyorum ve haftada 1-2 defa, çene hizamdan başlayarak saçıma uyguluyorum. 1 saat kadar bekletip yıkıyorum.(Saçlarım yağlanmaya meyilli olduğu için saç diplerime uygulamıyorum, daha hızlı yağlanmalarına sebep oluyorlar). Saçlarımı yumuşacık yapıyor, dokunup dokunup duruyorum ilk uyguladığımda :)

Siz de ihtiyacınıza göre olanları seçip, aktarlardan temin edebilirsiniz.

Şekillendirme;



Saçıma şekil vermeyi, krepe yapıp kabartmayı veya topuz yapmayı sevdiğim için saç sabitleyici sprey kullanmak zorundayım. Fakat bu spreyler de ne yazıkki saçı kurutuyo ve zarar veriyor. 2-3 denemem sonucunda diğerlerine göre daha yumuşak yapılı, kas katı yapıp kurutmayan spreyimi buldum. Loreal'in Silk and Gloss saç spreyi! Zararsız diyemem tabiki, ama benim saçıma bıraktığı etki (Özellikle Schwarzkopf Taft'a göre) daha doğal ve hafif olduğu yönünde. Sabitleme konusunda da, hafif yapısına göre gayet iyi, denemenizi öneririm.

Benim rutinim bu kadardı, Merve'ye bana da yer verdiği için tekrar teşekkür ediyorum :)
*******
Ben teşekkür ediyorum Bayan Bakımlı 'ya :)

2 yorum :

  1. gliss saç bakım spreyini bende kullanıyorum sevdiğim bir ürün loreal in şekillendiricisinide deniycem:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli...Sevgiler:)