12 Şubat 2014 Çarşamba

Saç Bakım Rutinim / Bakımlı Kedi - İnce Telli,Elektriklenen,Yağlı



Merhabalar :) 

Sevgili Merve'nin bloğuna konuk olduğum için hem çok heyecanlı hem de çok mutluyum. Merve'ye beni konuk olarak kabul ettiği için çok teşekkür ediyorum :)


Saçlarıma ne kuru diyebiliyorum ne yağlı. Aslında kuru cılız çabuk elektriklenen ;fakat çok çabuk yağlanan saçlara sahibim. Sanıyorum bunun sebebi her gün saçlarımı yıkamam ve geçmişte roaccutane kullanmış olmam olabilir. 


Saçım için kullandığım ürünler günlük olarak kullandıklarım, haftada iki üç kez kullandıklarım ve ayda yılda bir kez kullandıklarım olmak üzere üç kategoriye ayrılabilir. 

Yves Rocher Hacim Veren Şampuanla her gün saçlarımı yıkıyorum. Bu şampuan maalesef saçlarıma ekstra bir hacim katmadı ;fakat saçlarımı eskisinden daha yumuşak yaptı.

Saçlarımdaki karışıklığı açmak için Gliss Ultimate Repair Sıvı Saç Kremini kullanıyorum.

Daha sonra sadece saçlarımın uçlarına Avon Argan yağlı saç serumunu kullanıyorum. Bu serumun içerisinde argan yağının damlasının bile olduğuna ihtimal vermiyorum açıkçası ama kokusu çok güzel ve verdiği yumuşaklığı çok seviyorum :) 

Saçlarımı The Body Shop'tan aldığım tahta tarak ile tarıyorum. Plastik ve metal taraklardan çok farklı saçlarımı kolayca açıyor ve elektriklenmeyi en aza indiriyor.


Saçlarıma duştayken haftada iki kez filan John Frieda Full Repair Onarıcı Saç bakım maskesini sürüyorum. Üç dakika kadar bekledikten sonra saçlarımı yıkıyorum ve gerçekten çok fark ediyor. Saçlarım yumuşacık oluyor. Bu maske saçtan kolay arınıyor. 

Haftada bir kezde Watsons'ın meşhur saç maskelerinden avakadolu olanı kullanıyorum. Bu maskenin de verdiği yumuşaklığı seviyorum ;fakat saçlardan arındırması biraz zor. Aslında ben daha önce ballı olanı kullanıp çok memnun kalmıştım kokusu da çok güzeldi. Avakadolu olanı pek sevemedim. 

Ayda yılda bir yaptığım bakım ise saçlarıma yağları karıştırıp sürmek. Yağlı saçlarla uyuyup sabah yıkıyorum. 

Benim saç bakım rutinim böyleydi :) Saçlarım için organik hindistan cevizi yağını da denemek istiyorum. Aranızda deneyip memnun kalan var mı ? 

Başka yazılarda görüşmek üzere, güzel kalın :)
**************

Didem e çok teşekkür ediyorum gerçekten emek vermiş.Belli ki saçlarına da çok özen gösteriyor:)
Saçlarını merak ettim doğrusu =)
Diğer yazılarını okumanızı tavsiye ederim.

11 yorum :

  1. belki de çok fazla ürün kullanmamak en iyisi. benimde saç tipim aynı. güzel bi post olmuş. eline sağlık bakımlı kedi.

    YanıtlaSil
  2. 4urun benim kullandiklarimla ayni :) Sac tipimiz de cok cok farkli. Avakadolu kuru saclar icin balli olan ise yagli saclara uygun. Benim saclarim cok kuru oldugu icin agirlik yapmaz ana yagli bir sacta hem agirlik yapar hem de zor aridirilir. Hacim icin cok sık yikamayip kuru sampuan kullanirsan isine yarar diyorum cunku 2arkadasim bu sekilde kullaniyorlar :) Cok guzel yazilar Mervecim harika dusundun hepsini okuyorum bizlerede fikir oluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyelerin için teşekkür ederim canım kuru şampuan aldım bir kaç gündür kullanıyorum hacim için :) Saçlarımda dediğim gibi çok kuru aslında ama anlamadığım şekilde gün içinde çabuk yağlanıyor. Haftada bir avakado maskesini kullanıyorum watsonsın maskelerini pek özellikleri için kullanmıyorum açıkçası verdiği yumuşaklık ve kokuları hoşuma gidiyor :)

      Sil
    2. Tesekkur ederim Pınarım :) Bende çok şey öğrendim arkadaslarımdan sagolsunlar.Herkesin kendine özgü bi bakım rutini var çok hoşuma gitti bunları okumak :) Seni de bekleriz ;)

      Sil
  3. Bende roaccutane kullanmıştım ama bırakalı 4 ay oldu, buna rağmen olumsuz etki edeceğini bilmiyordum. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yan etkileri herkese göre farklılık gösterebilir :) Benim cildimle beraber saçlarımı da çok kuruttu :(

      Sil
  4. Benim de saçlarım çabuk yağlanır,gereksiz elektriklenir,söner.Tahta tarak güzelmiş ben de deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elektriklenmeyi önlemede oldukça etkili :)

      Sil
  5. Didemcigim nacizane bir onerim olacak sacları her gun yıkamak yag bezleri saglısını arttıyor diye biliyorum ve saclar daha cabuk yaglanıyor. Yıkamanı azaltırsan yaglanmanın azalacagını dusunuyorum. Bu arada avokadolu olan maske boyalı veya yıpranmıs saclar icin. Ben uzun yıllar bu maskelerden kullandım ve sac derisi ile ilgili farklılık gosterecegini sanmıyorum. Sac cabuk yaglansada dipten yaglanıyor oysa biz urunleri uclarına suruyoruz. Sacların boyalı degilse yeterince memnun kalmamıs olabilirsin. Ballı olan ise kuru veya meralı saclar icin diye geciyor. Saclarının kuru ve elektiriklendigini soylemişsin o yuzden ballı senin memnunniyetini arttırmıstır diye dusunuyorum. Zira benim sac diplerim normal ama sac uclarım kuru bu yuzden krem , maske tarzı urunleri sac diplerime zaten yaklastırmadıgım icin kuru saclar icin olan urunlerden secerken sac diplerime kullandıgım sampuanları normal saclar icin olanları tercih ediyorum genelde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlıyorum canım teşekkür ederim tavsiyelerin için :) Ben de her gün yıkamak istemiyorum ama şekli bozuldu gibi geliyor okula gittiğim günlerde her sabah yıkıyorum maalesef :( Hafta sonları yıkamadan durabiliyorum sadece :(

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli...Sevgiler:)