27 Şubat 2014 Perşembe

Saç Bakım Rutinim / Astreanın Bakım Atlası - Dipleri Yağlı Uçları Kuru Saçlar


Merhabalar, ilk defa misafir yazarlık yapıyorum:) Bunun için Sevgili Merve'ye çok ama çok teşekkür ediyorum:) Öncelikle biraz kendimden bahsetmem gerekirse uzun yıllar film,kitap, gezi, uzak doğu yazılarımı yazdığım bir blogum vardı. (Astrea'nın Atlası) Bu arada kozmetik ve bakım bloglarını severek takip ediyordum ve blogumda bakım yazılarını çok zevkle yazdığımı fark edince neden sadece bunun üzerine bir blog açmalıyım dedim ve böyleye geçen ay bu düşüncemi eyleme geçirdim.


Şimdi asıl meseleye geçebiliriz:) Sizlere saç bakım rutinimden bahsedeceğim, saç konusunda dertliyim biraz. Saç tipim dipleri yağlı ama uçları çok kuru ve çabuk kırılan türden. Bunun için saçıma tam uyacak ürünü aramak için sık sık ürün değiştiririm, bu konuda biraz maymun iştahlı olabilirim:) Bir de saçlarımı düzleştirdiğim ve sık boyadığım için yıpranmış saçlar tanımı tam bana uygundur. Boy olarak belimi geçiyor şuan ama kestirmeyi düşünüyorum ne kadar uzun o kadar bakımsız görünüyor sanki:) Hani şu haber spikeri uzunluğu dedikleri omuzların biraz aşağısında olan saçlar daha sağlıklı görünüyor hem bakımı da kolay:P


İlk olarak yıkama kısmından bahsedersek, şu sıralar John Frieda'nın İşlem Görmüş Saçlar için olan kırmızı serisini kullanıyorum. Bu seriden şimdilik memnunum, saç kremini kullanmıyorum bunun yerine her yıkamada saç maskesini uyguluyorum, artık saçlarım nasıl işlem görmüş nası perişan olmuşsa saç kremi yeterli gelmiyor en iyisi maskeler:) John Frieda kullanmaya başladığımdan beri saçlarım daha uzun süre yumuşak kalıyor ve çabuk yağlanmıyor, bu konuda istediklerimi karşıladı. Onarıcı etkiyi görmem için daha uzun süre kullanmam gerekiyor, bakalım bitince vaat ettiği onarıcılığı sağlayacak mı merakla bekliyorum:) Bir ara saçlarım çok dökülüyordu bunun için Bioblas Saç Dökülmelerine Karşı olan bir şampuan kullandım. İşe yarayan bir üründü, yaklaşık bir ay kullandım. Şuan dökülme sorunum yok ama arada bir şampuandan sonra bir de bunla yıkıyorum önlem olarak. Loreal Elseve Komple Onarıcı Maske'yi John Frieda'dan önce kullanıyordum memnunum bundan da saçları güzel nemlendiriyor ve yumuşacık yapıyor. Diğer maskeyle dönüşümlü kullanıyorum.

**Küçük bir faydalı bilgi vermem gerekirse saçlarınızı yıkadıktan sonra banyodan çıkmadan önce soğuk suyu çok diplerine değdirmeden saçlarınızı öne alarak soğuk suyla yıkarsanız bir kaç dakika daha parlak olduğunu göreceksiniz. Hatta bu soğuk su olayı bacaklarınızın daha sıkı olması için kullanabilirsiniz. Duş başlığını masaj yapar gibi banyodan çıkmadan dayanabildiğiniz soğuklukta bacaklarınıza tutunuz, bunu alışkanlık haline getirirseniz farkı hissedeceksiniz:) Bu da saç dışı bilgi oldu ama hazır soğuk sudan bahsetmişken yazayım dedim:)


Sıra geldi yıkama sonrası ürünlerine, bu kategori biraz kalabalık:) Önce sık kullandığımdan bahsedeyim Banyodan sonra saçlarım ıslakken :Down Under Saç Bakım Serumunu saç uçlarıma daha çok uygulamak üzere iyice yediririm. Sonra 5-6 kere Elseve Sıvı Saç Bakım Kremini saçlarıma sıkarım ve havluya sarıp 10 dakika kadar beklerim, daha sonra saçlarımı tararım. Bu serum karışımlarını yabancı bloggerlardan görmüştüm, evde ne kadar saç bakım ürünü varsa bir kapta karıştırıp saçlarına uyguluyorlardı. Bence çok fazla karıştırmak içindeki maddelerinde uyuşmamasına neden olabilir bu yüzden şimdilik 2 tane yetiyor:) Avon Naturals Saç Yenileyici Sprey i de kokusunu sevdiğim kullanıyorum açıkcası pek faydası yok sadece saçlarınızın güzel kokmasını sağlıyor. Bu yüzden banyodan sonra 2. günde falan sıkıyorum. John Frieda Frizz Ease 3 Güne Kadar Fön Sabitleyici Sprey i de saçlarımı düzleştireceğim zaman kullanıyorum, işe yarayan bir ürün, blogta bir inceleme yazısı yazmıştım daha ayrıntılı bilgi isterseniz buraya bakabilirsiniz. 
**Yine küçük ipuçlarına değinmek istiyorum: Saçlarınız için kullandığınız havluyu kesinlikle yüzünüze kullanmayınız. Saçlarınızın yağ yoğunluğu yüzünüzden kat ve kat fazla olduğu için yüzünüzü yağlandıracaktır. 
**Kurutma makinesini çok zorda kalmadığınız zamanlar haricinde kullanmayınız. Saçınızda ki doğal nem dengesini bozduğu için çabuk kırılmasına neden oluyorlar:( Ve tabi o çok sevdiğimiz düzleştiricilerimizi, maşalarımızı da az kullanmalıyız ühüü ühüüü

Şimdi baktım da ne çok konuşmuşum:) Bana bu fırsatı verdiği için Merve'ye çok teşekkür ediyorum. Çok ama çok mutlu etti beni:) Okuduğunuz için çok teşekkürler, keyifli günler dilerim ^_^

****************
Ben teşekkür ediyorum bu güzel yazıyı yazdıgı için:))))) Bakımla ilgili her şeyi bulabileceğiniz bloguna bakmanızı tavsiye ederim:)

Alışveriş: Biraz Gratis, Biraz Avon

12 yorum :

  1. Down underdan bende çok memnunum. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de argan olanını deniyeceğim bu bitince bakalım onu da çok övüyorlar:)

      Sil
  2. Bende John Friedanın bu serisini kullanıyorum.Bitöek üzere çok üzgünüm çünkü çok sevdim yumusacık yapıyor saçlarımı maskesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. John Frieda'nın sarı saçlar için olanını çok hafif bir şekilde saç açtığını okudum bundan sonra onu denemeyi düşünüyorum ben de:)

      Sil
  3. saç yapımız aynı malesef uğraşması da zor oluyor bu tarz saçlarla faydalı bir yazı olmuş teşekkür ederim ayrıca uzak doğu dedin kalbimi çaldın hemen bloğuna ışınlanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah evet kuru saçlar için şampuan kullansak ayrı dert yağlı saçlar için olanları ayrı dert o yüzden ben genelde böle yağlı-kuru belirtmeyen onarıcı, düzeltici olanlarından kullanıyorum:) Her zaman beklerim:))

      Sil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  5. Down Under Argan Yağlı saç bakım maskesinide çok başarılı buluyorum saçların için uygun bir seriyi ve rutinini bulabilmiş olman çok güzel bende uzun zaman önce çok değişik ürün deneyimleri sonrası belli bir rutini yakaladım ve saçlarım istediğim sağlıklı görünüme geçte olsa kavuştu Sevgiler canım http://goosestyle.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şimdilik böyle ama ben de çabuk değiştiririm şampuanlarımı bakalım John Friede marka olarak ve yağlarda Down Under dan devam edicem ama bunları sevdim:)))

      Sil
  6. Saç bakımı için verdiğin bilgilerden dolayı teşekkür ederim canım çok güzel bir Saç maskesi konusu serum ve kremlerden tedirgin olanlar için benim yaptığım gibi doğal yolları izliyebilirler ama dikkat etmeleri gerekirki internette her sitenin önerileri tutmıyabiliyor. Benim tavsiyem http://senlemoda.com önerebilirim çok güzel yönlendiriyor ve önerileride benim saçlarımda tutuyor.

    YanıtlaSil
  7. o pembe loreal bir harikaydı artık bulamıyorum onu www.motorcukadin.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli...Sevgiler:)