26 Ocak 2015 Pazartesi

Duygusal Anlamda Güçlü İnsanların Asla Yapmayacağı 15 Şey




Bir insanın iyi bir hayat yaşayıp yaşamayacağı kişinin zihinsel güç ve dayanıklılığı ile oldukça yakından alakalıdır. Zihinsel güç birkaç kademeden oluşan bir bütündür ve mutlu ve başarılı  olmak için bütün bu kademelere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kademelerden en belirleyici ve güçlü olanı ise kişinin duygusal gücüdür.
Duygular, insanın tartışılmaz bir parçasıdır ancak duyguları diğer zihinsel özelliklerimizden ayıran yönü bizleri en direk şekilde etkiliyor oluşudur. Fiziksel benliklerimiz olan vücudumuzu ve yaptığımız en ufak eylemi duygularımız doğrultusunda yönlendirmekteyiz.  Duygularımız olmasa, herhangi bir eylemi gerçekleştirecek ya da bizi kendimiz için bir şeyler yapmaya yöneltecek hiçbir sebebimiz olmazdı.
Duygularımız bizleri motive eden en büyük etmenlerdir. Ancak ne yazık ki, herhangi bir konuda bizleri motive edebilirler ve bunlara kötü kararlar da dahil. Bu nedenle, duygusal güç her bir birey için elzemdir. Duygusal anlamda güçlü olan insanların bu doğrultuda kesinlikle kaçındıkları bir çok durum ve asla yapmadıkları bir sürü şey mevcut, işte sizler için derlediğimiz 15'i:

1. İlgi Manyağı Değildirler.
İlgi Manyağı Değildirler.

İlgiye ihtiyaç duymak doğrudan duygularla ilgili bir durumdur. Tanınma ya da bilinme ihtiyacı hisseden insanlar genellikle kendi değerlerini yalnızca birileri tarafından ihtiyaç duyulduklarında hissederler; kendileri için adeta değersiz ve özsaygı yoksunu insanlardır bu kişiler. Kişinin kendine verdiği değer yine kendisiyle alakalıdır; eğer siz değerli olduğunuza inanmıyorsanız muhtemelen kimse sizi değerli bulmayacaktır.

2. Başkalarının Kendilerini İncitmelerine İzin Vermezler.

Duygusal güç dirençlilik gerektirir. Bu dünya kincilerle ve trollerle dolu ve her köşede bir çift kıskanç göz daima sizi izlemekte. Ama acı gerçek şu ki; bizleri genelde acıtmayı başarabilen insanlar en yakınımızdakilerdir. Genelde bu insanlardan kurtulmak en iyi çözüm olmakla birlikte en zor olanıdır aynı zamanda. Yine de bu insanları sakince hayatınızdan çıkarmak sizi duygusal anlamda rahatlatacaktır ve olaylı bir biçimde sonlanmasından çok daha iyi bir bitirme şeklidir.

3. Kin Tutmazlar.

Kin Tutmazlar.

Şayet birine kin tutuyorsanız eğer o durumu haddinden fazla önemsiyorsunuz demektir. Bir insan içten bir şekilde özür diliyorsa onu affedin. Eğer dilemiyorsa bu kişiyle iletişiminizi kesin, ancak kin tutmayın. Soğuduğunuz ya da kin tuttuğunuz insanları düşünmek çok fazla zihinsel enerji harcamanıza neden olur ve yarardan çok zararı vardır.

4. Canları Neyi Nasıl İsterlerse Öyle Yaparlar.

Canları Neyi Nasıl İsterlerse Öyle Yaparlar.


Duygusal gücü yüksek insanlar ne isterlerse onu yaparlar, ve bunu severek yaparlar. Yaptıkları şeyin uygunsuz olduğunu söyleyenleri ya da yersiz eleştiri yapanları kaale almazlar.

5. Kendilerine Olan İnançlarını Asla Kaybetmezler.

Kendilerine Olan İnançlarını Asla Kaybetmezler.

Kendilerini sevip anlayan - kendileri olmaktan nefret etmeyen ya da kendilerini oldukları gibi kabul eden kişiler- kendilerinden asla şüphe etmezler.  Kendi değerini sen belirlersin, o kadar!

6. Kaba İnsanlar Gibi Davranmazlar.

Kaba İnsanlar Gibi Davranmazlar.

E napalım, öyle, insanlar acımasız. Ama hiç neden diye düşündünüz mü? İnsanlara kötü davranmak yalnızca onlara göz dağı vermeye çalışıyorsanız iyi bir şeydir, umuyoruz bu göz dağı verme olayı da pazarlık tarzı şeyler yaptığınız bir iş gereği falandır. Eğer öyle değilse büyük ihtimalle özgüven eksikliğinizi diğer insanlar üzerinde korku ve baskı kurarak kapamaya çalışan birisiniz demektir. İnsanlar eksik ya da kısa kaldıkları şeyleri kapamak için böyle yollara başvururlar, çok büyük araba kullanan beyler mesela, bu durum için haplar var ve modern tıp ilerledi, üzülmeyin!

7. Yoldan Geçen Herkesi Hayatlarına Dahil Etmeyecek Kadar Zekidirler.

Yoldan Geçen Herkesi Hayatlarına Dahil Etmeyecek Kadar Zekidirler.

Duygusal anlamda güçlü olan insanların güçlü olmasının bir nedeni var: Zayıf noktalarını bunları istismar eden, iç düzenlerini bozan insanlara karşı açık etmezler. Dünya sizi de şüphe etmeden kendilerine benzetecek amaçsız ve kayıp insanlarla dolu. Gereksiz bir ilişkinin mutluluğunuzu elinizden almasına izin vermeyin.

8. Sevmekten Korkmazlar.

Sevmekten Korkmazlar.

Eğer sevmekten korkuyorsanız kendinize yeterince güvenmiyorsunuz demektir. Uzun bir ilişkiye değil ancak mahvolmaya mahkum bir ilişkiye sahip olabileceğinizi de düşünüyorsunuzdur. Canınızın yanmasını istemiyorsunuz tekrar çünkü bu berbat bir durum değil mi? Ama ne var biliyor musun, kalbinin tekrar kırılmasına hiç gerek yok çünkü sen mükemmel bir insansın! Eğer bir ilişki yürümüyorsa bunun sorumluluğu sadece sende değil; sizde! Tabii ki iğrenç bir insan olmadığınız takdirde, eğer öyleyse sorun kesinlikle sende tabi.

9. Uyanır Uyanmaz Depresyon Gömleklerini Giyip Kara Kara Düşünmezler.

Uyanır Uyanmaz Depresyon Gömleklerini Giyip Kara Kara Düşünmezler.

Günümüzün en güzel anı uyanıp hala hayatta olduğumuzu fark ettiğimiz an olmalı. Hayatı sık sık hafife alıyor yeterince takdir etmiyoruz.

10. Yavaşlamaktan Korkmazlar.

Yavaşlamaktan Korkmazlar.

Bu insanlar devamlı hareket ve heyecanla dolu bir hayatın peşinde değildirler. Tüm gün bir şeylerden kaçıyormuşçasına koşuşturup durmazlar. Duygularına hakim olan insanlar yavaşlamayı ve durmayı severler çünkü bu onlara anı yaşamaktan başka hiçbir şey yapmamanın, durup nefes almanın değerini hatırlatır. Bu onların hayatlarında heyecan olmasını sevmedikleri anlamına gelmez kesinlikle, ama ara ara bir yürüyüş yapıp parklarda bahçelerde çiçekleri koklayıp mutlu olmanın kimseye de zararı yoktur.

11. Yapmak İstemedikleri Şeyleri Yapmazlar.

Yapmak İstemedikleri Şeyleri Yapmazlar.

Hepimiz yapmaktan hoşlanmadığımız şeyleri yapmışızdır ama kimse yapmak istemediği bir şeyi yapmamalı. Duygusal yönüne hakim insan sevdiği şeyleri yapmaya odaklanmanın bir yolunu daima bulur ve  sevdiği şeyleri yapabilmeye devam etmek için nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlar.  Hedefe doğru gittiği süreçten pek hoşlanmayabilir ama ileride keyifle yapacağı şeylere bir adım daha yaklaştığını bilerek bundan da zevk alabilir.

12. "Hayır" Demesini Bilirler.

"Hayır" Demesini Bilirler.

İnsanlara "hayır" demesini bilmiyorsanız iyi niyetiniz kötüye kullanacaklardır. İnsanlar tarafından kolay aldanan, çantada keklik biri olarak gözükeceksiniz ve bir konudaki fikirleriniz sorulmayacak, hatta siz kendi fikrinizi beyan ettiğinizde de ciddiye alınmayacaksınız. Hayır diyebilmek insanlara kontrolün sizde olduğunu hatırlatır.

13. Paylaşmayı Unutmazlar Ve Yapılan İyiliklere Karşılık Verirler.

Paylaşmayı Unutmazlar Ve Yapılan İyiliklere Karşılık Verirler.

Paramızı ya da zamanımızı başka insanlar için kullanamayacak kadar fakir ya da meşgul değiliz. Unuttuğumuzu söylersek de yalan olur. Bazı insanlar sadece sorumluluklarını gözardı eder ve bahaneler arkasına saklanırlar. Duygusal anlamda güçlendikçe, insanları ve hayatın kendisini daha çok takdir etmeyi öğreniyoruz. Zamanla hayat daha değerli bir hal alıyor ve yine hayata kötü bir el ile başlayan insanlara karşı daha fazla empati sağlamayı öğreniyorsunuz.

14. Uyum Sağlamak Zorunda Hissetmezler.

Uyum Sağlamak Zorunda Hissetmezler.

Kendinize ve duygularınıza ne kadar hakimseniz o kadar bağımsızsınız demektir. Bir yere ait olmak, bir yere uyum sağlamak zorunda hissetmezsiniz çünkü zaten uyum sağlamanız gereken yere aitsiniz: Dünya'ya.  İnsanlar sağlıksız ve çarpık küçük sosyal ortamlar oluştururlar ve  bunlara uyum sağlamak zorunda hissetmek demek "kendim olmaktan korkuyorum" demektir.

15. Mutlu Olmanın Kişisel Bir Seçim Olduğunu Unutmazlar.

Mutlu Olmanın Kişisel Bir Seçim Olduğunu Unutmazlar.

En önemlisi, duygusal anlamda güçlü insanlar beyinlerinin düşünce yapıları ve bedenleri üzerindeki gücünü anlamayı öğrenmişlerdir. Duygularımızın doğrudan somut olaylara verilen tepkiler değil; bizlerin bu fiziksel,somut olayları nasıl algıladığımızın yansımaları olduğunu bilirler.  Başka bir deyişle; duygularımız gerçekliği yansıtmazlar, duygularımız gerçeklik algımızın yansımalarıdır. Bu gerçeği anlamak bizlere  duygularımız ve hayatlarımız üzerinde neredeyse mutlak güç ve hakimiyet bahşetmektedir.
Kaynak:http://onedio.com/haber/duygusal-anlamda-guclu-insanlarin-asla-yapmayacagi-15-sey-415462

3 yorum:

  1. Kin kıskanclık öfke hıcbırı bende yok :)))) Bu post buyuk keyıfff

    www.kuzununannesi.com

    YanıtlaSil
  2. duygusal anlamda güçlüyüm sanırım.:))

    henüz çok taze olan blog'uma ben de beklerim: thestyledigger.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli...Sevgiler:)