20 Şubat 2014 Perşembe

Saç Bakım Rutinim / İsim Yoktu - Normal Saçlar ve Uzatma Yöntemi


Satır içi resim 2

Merhabalaaar ilk konuk yazarlığımı sevgili Merve'nin blogunda yapıyorum,öncelikle bu fırsat için ona çok çok teşekkür ediyorum.

Saçlar, saç bakımı, uzun saçlar :) Saç bakımı benim için çok önemli çünkü saçlar bir kadının görünüşünde büyük rol oynuyor. Saçlarımla uğraşmayı saçlarımda yeni ürünler denemeyi çok seviyorum. Fakat bunu yaparken dikkat etmek gerekiyor çünkü yapılan bir hatanın telafisi çok zor olabiliyor.
 Bakalım ben neler yapıyorum.

İşte sık sık ve son zamanlarda kullandığım ürünler bunlar.

Satır içi resim 3

Tek tek inceleyecek olursak;

1.Syoss Şampuan (İnce telli ve güçsüz saçlar için): Bir şampuana dünyanın parasını vermek yazık günah bence :)) Zaman zaman merakımdan o parayı vermiyo da değilim fakat çok bir şey farkettiğini düşünmüyorum. Benim için önemli olan saçımdaki o temizlik hissini yakalayabilmek. Banyodan sonra saç derimin nefes aldığını hissedebilmek önemli. Bu hissi yakaladığım iki şampuan var 1. Head&shoulders 2. Syoss. Syoss'un içinde silikon olmaması dikkatimi çekmişti bir şey kaybetmeyeceğimi düşünerek aldım ve haklı çıktım. Yalnız yaşadığım için ve saçlarım uzun olmadığı için yaklaşık iki aydır kullanıyorum kendisini. Banyodan sonra saçlarımdaki o kokusunu seviyorum ve evet hacimde verdi saçlarıma hissedilir derecede. Bitmek üzere olan bu şampuandan sonra çok değişik fikirlerim var şampuan konusunda hihi :):)

2. Oriflame Hindistan Cevizi Saç bakım yağı: Saçlarıma biraz özen göstermek istediğimde elimin gittiği yağlardan birisi hindistan cevizi yağı. Genelde donmuş halde oluyor şişesinde sıcak suyun içinde biraz ısıtıp hem erimesini sağlıyorum hemde sıcak olarak uygulandığında yağlar daha etkili oluyor. Sonra saçlarıma sürüyorum 2-3 saat kadar o mis kokusuyla bekledikten sonra yıkıyorum. Saçlarım yumuşacık ve daha parlak oluyor :) saç uzaması için çeşitli kombinasyonlarla düzenli kullanılmasıda mümkün ayrıca.

3. Hc Haircare Complex Saç Bakım Yağı: Ne diyebilirim ki.. Tek kelime ile MUHTEŞEM! Kullanmaya başlayalı daha bir ay kadar olmasına rağmen en sevdiğim bakım yağlarından biri oldu kendisi. Kokusu muhteşem, hemde pompalı şişesiyle kullanımı çok pratik. Saç diplerime masajla uyguluyorum, birazda saç uçlarıma. Saçıma bone takıyorum ve sabaha kadar bekliyorum. Böyleyken beklemek daha kolay oluyor :):) Yıkadıktan sonra saçlarımdan ellerimi çekmek istemiyorum resmen o kadar yumuşak oluyor ki. Kırıkların görünümü azalıyor, saçlarım elektriklenmiyor. Saç uzamasınıda hızlandırdığı söyleniyor. Şu aralar tek amacım bu fakat bunun için kullanmaya devam etmem gerekiyor. Daha ayrıntılı bir yazı yakında blogumda olacak :)

4.Hc Haircare Ovex: Minicik kutusuyla seyehatlerimde bana eşlik eden bu saç kremi ise saça hacim veriyor. Yumuşatdığından bahsetmeme gerek var mı? Kısa saçlıysanız bir tüp iki kullanım idare ediyor sizi.

5. Aussie 3 Minute Miracle Saç Kremi: Kokusuna bayıldığım sevgili saç kremim. Şampuandan sonra nemini aldığım saçlarıma uygulayıp 3 dakika bekliyorum ve duruluyorum. Ve sonuç daha baş edilebilir mis kokan saçlar. Çok bilindik bir kokusu var aslında çok geleneksel, sabun kokusu gibi sanki. Kullanan arkadaşlardan bu konuda yardım istiyorum :D

6.Schwarzkopf Gliss Sıvı Saç kremi: Ve son olarak o olmadan yapamadığım sıvı saç kremim. Saçlarımın uzun olduğu zamanlardan beri, çocukluğumdan beri en sevdiğim şey. O uzun saçların banyodan sonra özellikle denizden sonraki banyodan sonra açılması,taranması tam bir kriz olurdu hep. Gliss ile daha kolay taranırdı saçlarım, kolayca açılırdı. Şimdi ise banyodan sonra havluyla nemini aldığım saçlarıma sıkıyorum ve saçlarımı ellerimle düzeltiyorum. Canım Gliss. :)

Saçlarımı uzatmaya çalıştığımdan bahsetmiştim. Bunun için ise sevgili kontesce'nin sinameki kürünü uyguluyorum.Haftada bir cm uzayacak mı bakalım saçlarım. Henüz 3. haftamdayım ama saçlarımın güçlendiğini hissedebiliyorum. Kalınlaşmaya başladılar sanırım. Bebek saçlarım uzadı :) 
Malzemeler aşağıda. Ayrıntıları buradan öğrenebilirsiniz :)

Satır içi resim 5

Küçük ayrıntılar ise şöyle; saçlarımı en son kestirdiğimden beri düzleştirici kullanmıyorum. Çok fazla şey farkediyor. Saçlarıma çok büyük zarar vermişim düzleştirici ile bu kadar azalmasının sebebi oymuş onu farkettim :( Çok nadir maşa ile şekillendiriyorum saçlarımı. Gerekmedikçe ondanda uzak durmaya çalışıyorum. Banyodan sonra saçlarımı taramıyorum. Malum ıslak saçları tarayınca saçlar kırılıyor bize. Kurutma kısmı ise herkesin hoşuna gitmeyecek ama saç kurutma makinası kullanmıyorum. Saç kurutma makinası kullandığımda saçlarım çok sönük ve cansız oluyor. Ama havluyla kaba ıslaklığını aldıktan sonra kendi halinde kuruduğunda daha canlı,parlak ve dolgun oluyor.

İşte benim saç bakım rutinim bu şekilde :) Sevgili Merve'ye tekrar teşekkür ediyorum beni konuk ettiği için :)

Sevgiler
Satır içi resim 6
Ben teşekkür ediyorum Tuğba ya Ellerine emeğne yüreğine sağlık :) Sinameki kürü gerçekten saç tellerini kalınlaştırıor söylemeden geçemeyeceğim.Bugüne kadar denediğim en iyi bakım kürü denemelisiniz.
Bu güzel yazıyı hazırlayan arkadasımızın bloguna uğramadan gitmeyin , 

5 yorum :

  1. Hc hair complex yağ hakkındaki detaylı yazını sabırsızlıkla bekliyorum canım saç uzatma ve besleme konusunda çok övülmüş merak ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sanırım önümüzdeki hafta içi yazmış olacağım HCHair Complex yorumlarımı :):) :*

      Sil
  2. Bir de buraya yazayım, aynı şekilde ben de merakla bekliyorum HC Complex'i :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli...Sevgiler:)